L’atur baixa a Sant Boi, però segueix amb una de les taxes més altes de la comarca

El municipi registra una baixada de l’atur del 0,9%, però es manté com el tercer amb la taxa més alta del Baix Llobregat

Sant Boi de Llobregat ha tancat el mes de febrer amb una lleugera millora en les seves dades d’atur. Segons les últimes dades publicades, el municipi ha registrat 3.723 persones aturades, una reducció de 32 persones (-0,9%) respecte al mes anterior. Tot i aquest descens, la ciutat manté una de les taxes d’atur més altes del Baix Llobregat, situant-se en el tercer lloc de la comarca amb una taxa del 9,1%.

Una millora insuficient en comparació amb altres municipis

Encara que la disminució de l’atur a Sant Boi és una bona notícia, segueix per darrere d’altres ciutats que han aconseguit millors resultats. Per exemple, Martorell i Esparreguera registren taxes d’atur del 9,3%, mentre que Sant Vicenç dels Horts encapçala la llista amb un 9,8%. La Vila és un dels quatre municipis que superen el 9%. Si tenim en compte les persones registrades com a desocupades (3.723), únicament les supera Cornellà de Llobregat, amb 3.922.

Una petita millora a les dades que contrasta amb la mitjana del Baix Llobregat (8,0%) i amb la de Catalunya (8,5%), fet que posa en relleu la necessitat d’impulsar polítiques actives d’ocupació al municipi.

L’impacte per col·lectius i sectors

L’atur ha afectat de manera desigual segons el col·lectiu. Les dones continuen sent el grup més perjudicat, amb una taxa del 10,9%, mentre que en els homes se situa en el 7,3%. Per grups d’edat, les persones majors de 44 anys són les més afectades, amb 2.228 desocupats, seguides pels treballadors d’entre 30 i 44 anys (944) i els menors de 30 anys (551).

Pel que fa als sectors econòmics, les dades mostren una millora en sectors com administració pública, educació i comerç, mentre que l’atur ha augmentat lleugerament en àrees com serveis socials i activitats de seguretat i investigació.

Perspectives i reptes futurs

Malgrat aquesta reducció, Sant Boi encara ha d’afrontar el repte de situar-se dins la mitjana de la comarca i reduir la taxa d’atur estructural. És essencial continuar promovent iniciatives de formació i ocupació per revertir aquestes xifres i generar noves oportunitats laborals.

El descens de l’atur és un pas en la direcció correcta, però cal seguir treballant per aconseguir una recuperació sostenible i millorar la situació del mercat laboral a la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *