Un narco d’El Prat va pagar 200.000 euros per matar David Caballero, l’estibador executat a Montgat

Parlem amb Míriam Saint-Germain, periodista de successos de Crónica Global, que ens explica les claus d’aquesta guerra oberta pel control del narcotràfic a Barcelona.

El crim organitzat al port de Barcelona ha tornat a sacsejar l’actualitat amb l’execució de David Caballero, àlies ‘Bubito’, un ex-estibador que coneixia cada racó de la infraestructura portuària. L’assassinat es va dur a terme el passat novembre a Montgat, i segons les investigacions policials, va ser ordenat per ‘Lucky’, líder d’una de les xarxes de narcotràfic més poderoses del país, tot i que es trobava empresonat.

Una aliança trencada per l’ambició

Segons explica Míriam Saint-Germain, periodista de successos de Crónica Global, en declaracions per ‘Gent de Carrer’, David Caballero i ‘Lucky’ havien estat aliats en la introducció de tones de cocaïna a través del port de Barcelona. Mentre Bubito dominava els moviments interns del port, Lucky aportava els contactes necessaris per mantenir el negoci a gran escala. No obstant això, amb el temps, la seva relació es va deteriorar a causa de deutes econòmics i disputes pel control del mercat.

Les tensions entre tots dos van culminar en una guerra oberta, amb el punt àlgid sent l’ordre d’execució de Bubito. Segons les investigacions, Lucky va coordinar l’assassinat des de la presó fent ús d’un telèfon mòbil. Aquest fet subratlla una realitat preocupant: el control que alguns criminals continuen exercint des de dins dels centres penitenciaris.

Una execució planificada amb precisió

El 15 de novembre, David Caballero va seguir la seva rutina diària. Després de deixar els seus fills a l’escola i prendre un cafè amb altres pares, un grup de sicaris albanesos el va abordar i li va disparar dos trets mortals per l’esquena. La investigació revela que l’execució es va planejar amb antelació, amb converses interceptades per la Guàrdia Civil des del mes d’octubre.

Per l’assassinat, Lucky hauria pagat 200.000 euros, una xifra que demostra la magnitud econòmica d’aquestes organitzacions. Quan la Guàrdia Civil va desmantellar la xarxa de Lucky, es van trobar més de sis milions i mig d’euros en efectiu, així com armes d’alt calibre i vehicles d’alta gamma.

El Port de Barcelona: epicentre del narcotràfic

El cas de Bubito i Lucky és només la punta de l’iceberg d’una batalla constant pel control del tràfic de drogues al port de Barcelona. Aquesta infraestructura és clau per a les organitzacions criminals, i la seva posició estratègica el converteix en un objectiu prioritari per a bandes internacionals. Segons fonts policials, a més de la xarxa de Lucky, també operen grups procedents d’Albània i Hongria, en una pugna constant per controlar l’entrada de cocaïna.

El cas també posa de manifest la corrupció latent dins del port. Tot i que la gran majoria d’estibadors són treballadors honrats, les organitzacions criminals han establert mecanismes per comprar voluntats i garantir l’èxit de les seves operacions. La llei del silenci impera entre els empleats del port, dificultant encara més la tasca de les autoritats.

La investigació continua

Gràcies a la intervenció de la Guàrdia Civil i la col·laboració internacional, s’han pogut desmantellar parts importants de la xarxa de Lucky, però encara queden moltes incògnites per resoldre. Les autoritats treballen per determinar quines altres connexions existien dins del port i fins a quin punt altres organitzacions podrien estar implicades.

Aquest crim no només ha estat un cop per a la banda de Lucky, sinó també un avís per a altres grups que busquen controlar el narcotràfic a Barcelona. Tot i els esforços policials, la lluita pel domini del port està lluny d’acabar-se, i la ciutat continua sent un punt estratègic en el mapa del tràfic internacional de drogues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *